ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek valamint Adatvédelmi tájékoztató

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban:ÁSZF) a Top Sunshine Bt. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a szolariumkremwebaruhaz.hu domain név alatt elérhető(továbbiakban webshop, vagy webáruház) weboldalán keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a Szoláriumkrém webáruház weboldalán keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

A szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, magatartási kódexre nem utal. A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk! Jelen ÁSZF a http://www.szolariumkremwebaruhaz.hu/article/2053 webcímen érhető el, valamint az ezen honlapon történő közzétételtől hatályos.

A Szolgáltató adatai:

Cégnév: Top Sunshine Bt.
Székhely:
2060 Bicske, Móricz Zsigmond u 6/a
Adószám: 27301861-2-07
Cégjegyzékszám: 07-06-016542
Postacím:
2060 Bicske, Móricz Zisgmond u 6/a

Ügyfélszolgálat elérhetőségi ideje: H-P: 8:30 – 16:30

Telefon: 0036301741330

Domain cím: szolariumkremwebaruhaz.hu
E-mail:
info.szolariumkrem@gmail.com

 

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

  1. 1.1.  A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan vásárlásra, amely a Szolárium krém webáruház weboldalán található elektronikus áruházon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

  2. 1.2.  A Webshopban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv”), a hatályos Polgári Törvénykönyvről szóló törvény, valamint az Európai Parlament és Tanács 2016. április

1

27-i, 2016/679 számú a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről rendelete („GDPR rendelet”) szabályozza.

  1. 1.3.  A Webshopban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

  2. 1.4.  A Webshop szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

  3. 1.5.  A Szolgáltató az Ügyfél megrendelését külön e-mailben történő visszajelzés útján igazolja vissza, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a megrendelt termékről, a fizetendő végösszegről és postaköltségről, a szerződés létrejöttéről, valamint a várható szállítás idejéről. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség.

2. Regisztráció

  1. 2.1.  A Főoldalon a Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Az Ügyfél a Webshop oldalán történő regisztráció során üres négyzet kijelölésével elfogadja, a jelen ÁSZF, és a Szolárium krém webáruház weboldalán közzétett Adatvédelmi tájékoztatót.

  2. 2.2.  A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az elfelejtett jelszóból adódó károkért, illetve amennyiben az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

  3. 2.3.  Adatok módosítása, törlése:

    2.3.1. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a ”Regisztrációs adataim”, valamint „Címek” linkre kattintva van lehetőség. Rendelések” alatt az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2.3.2. Az Ügyfél adatainak törlését a rendszerből bármikor kérheti írásban e-mail útján, postai úton, vagy ügyfélszolgálati elérhetőségünk egyikén.

2

3. Megrendelés

  1. 3.1.  A termékek tulajdonságait, jellemzőit a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Amennyiben a webshopban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba ügyfélszolgálati elérhetőségünkön.

  2. 3.2.  A termék vételára alatt a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeget kell érteni, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a szállítási díjat. A kiszállítás költségét a megrendelési folyamat során a termék ára alatt jelöljük webshopunkban, valamint megrendelés visszaigazolásában is külön feltüntetjük.

  3. 3.3.  A webshoptól megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

  4. 3.4.  Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webshop felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

  5. 3.5.  Vásárlás felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció előnye, hogy további rendelések esetén az Ügyfél adatait nem szükséges újonnan megadnia, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A feltüntetett képek illusztrációk, az azoktól való esetleges eltérésért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

  6. 3.6.  Megrendelés feladására a Szolárium krém webáruház weboldalának felületén az Ügyfél által kiválasztott termék melletti „Kosárbagomb használatával van lehetőség.

  7. 3.7.  Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a "Kasszához" linkre kattintást követően lehetősége van kiválasztani, hogy már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni, vagy új vásárlóként akar regisztrálni. Ha az Ügyfél korábban már vásárolt áruházunkban, úgy be kell írnia a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor meg kell adnia vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie.

  8. 3.8.  A Kosár a baloldali menüsávban helyezkedik el, megjelenik benne a termék darabszáma és ára. A termékek darabszáma átírható, törölni a termék ára mellett

3

megjelenő X jellel van lehetőség. A Kosárban „Kasszához” gombra kattintva az Ügyfél megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket.

3.9. A következő lépésben az Ügyfél kiválaszthatja a számára megfelelő szállítási módot (futárszolgálat vagy személyes átvétel), valamint a fizetési módot (készpénzzel, utánvéttel). A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét, és jelöli – megrendeléstől függően – a postaköltség díját. Külföldre történő szállítás esetén a szállítás költsége változó, ilyen esetben a végösszeg pontos összegéről a megrendelés visszaigazolása során küldünk tájékoztatást.

3.10. Amennyiben egyetért a megrendelés tartalmával, a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Kattintson ide a megrendelés véglegesítéséhez” gombra. Utánvét esetén fontos megadni telefonszámot is, mert minden esetben hívja a szállító, ha a megadott címen nem találja a Megrendelőt. Személyes átvételnél megrendelt termék az értesítéstől számított 15 napon belül vehető át!

3.11. A Szolgáltató köteles az ügyfél megrendelésének megérkezését az Ügyfél részére elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az Ügyfél megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Ügyfélhez megérkezettnek, amikor az számukra hozzáférhetővé válik.

3.12. A megrendelésről automatikusan küldött e-mailben található rendelési számra hivatkozva az Ügyfél érdeklődhet a megrendelésével kapcsolatban ügyfélszolgálati elérhetőségeinek bármelyikén, illetve nyomon követheti, ha belép az oldalra a regisztrációkor megadott adataival.

3.13. A Szolgáltató a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget az Ügyfélnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor az Ügyfél e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak az "Elérhetőségek" menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására. A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben: az info.szolariumkrem@gmail.com címen van lehetőség.

3.14. Amennyiben a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről az Ügyfelet tájékoztatni.

3.15. Akciós árak esetén webshopunkban teljes körűen tájékoztatjuk Ügyfeleinket az akció időtartamáról.

3.16. A Szolárium krém webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. Az Ügyfél, mint megrendelő az ÁSZF elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

4

4. Szállítási és fizetési feltételek

  1. 4.1  A Szolgáltató igény esetén a megrendelt terméket szállítmányozó cég igénybevételével szállítja házhoz. A fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján, még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket. A már elindított csomagok utólagos összevonására azonban nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

  2. 4.2  Szolgáltató a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít az Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni. A közölt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek, a tényleges szállítási határidő minden esetben a rendelési visszaigazolásban szerepel.

  3. 4.3  Az utánvéttel történő fizetésnél a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének.

    • Elektronikus fizetés – a megrendelés befejezéseként azonnal ki is fizetheted rendelésed. A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
    • Banki átutalás - (megrendelésed leadásakor e-mailben értesítünk, hogy rendelésed "Függő állapot"-ba került, amint megérkezik bankszámlánkra az átutalt összeg, rendelésed aktíváljuk, és e-mailben minden szükséges további információt közlünk veled)
    • Utánvét - (készpénzes fizetés házhozszállítás esetén, a küldemény átvételekor a GLS futárszolgálat munkatársának)
  4. 4.4  Szállítás díjak:
    Magyarország területén a házhoz szállítás díja utánvéttel:
    1500 Ft.
    Külföldre történő szállítási költségről a megrendelés visszaigazolásakor küldünk értesítést.

  5. 4.5  Szállítási idő:
    A szállítási idő kb 3-10 munkanapot vesz igénybe. Amennyiben a termék kiszállítása több időt igényel, erről külön tájékoztatást küldünk. A készleten (raktáron) lévő termék kiszállítása iránt 24 órán belül intézkedünk.

    A termékeknél megjelenő raktári státuszok:
    Raktáron: azonnal átvehető, másnapi feladás Rendelhető: 3-6 napon belül kerül feladásra Előrendelhető: feladás maxium 1,5 hét múlva lehetséges.

  6. 4.6  A csomagokat a GLS Hungary Kft.továbbiakban: futárcég - munkanapokon 8 és 16 óra között szállítja ki a megadott szállítási címre. Az elektronikus számlát e-mailben küldjük. Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

  7. 4.7  Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja az Ügyfelet terheli. Újra küldést kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani. A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a Top Sunshine Bt. tulajdonában marad.

5. Panaszkezelés

Ügyfeleink esetleges panaszát írásban kérjük postai úton a 2060 Bicske, Móricz Zsigmond u 6/a címre vagy az info.szolariumkrem@gmail.com e-mail címünkre eljuttatni. A panaszt haladéktalanul kivizsgáljuk és annak eredményéről 30 napon belül tájékoztatást küldünk.

6. Az Ügyfél elállási joga

6.1. Az elállás módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.25.) Korm. rendelet rendelkezik.

  1. 6.2  Az Ügyfél – a hatályos jogszabályoknak megfelelően - 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől! Amennyiben az Ügyfél elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán a 2060 Bicske, Móricz Zsigmond u 6/a címre vagy elektronikus úton küldött levél útján az info.szolariumkrem@gmail.com mail címre.

  2. 6.3  Az Ügyfél határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

  3. 6.4  Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen az Ügyfél, vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

  4. 6.5  A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket. Az Ügyfél köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak tekintendő, amennyiben a az elállási nyilatkozat beérkezésétől számított14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

  5. 6.6  A termék visszaküldésének közvetlen költségét az Ügyfél viseli. A visszaszállítás azonos postaköltségét nem tudjuk garantálni, mivel a szállítás költsége a szállítmányozó futárcég aktuális díjszabásától függ.

6.7Az Ügyfél kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

5.6. Az elállás joghatásai

Amennyiben az Ügyfél eláll a vásárlástól, haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük a teljesített a vételárat, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az Ügyfél az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A

visszatérítés során a vételárnál alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja. E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag az Ügyfelet semmilyen többletköltség nem terheli!

5.2. Az Ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát:

  •   olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

  •   romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

  •   olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai

    okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

  •   olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően

    elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; valamint

  •   jogszabályok által meghatározott további esetekben.

    5.3. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

    6. Termékszavatosság

    6.1. A termék hibája esetén az Ügyfél – választása szerint – az 5. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek így például lejárt szavatossági ideje.

    6.2. Termékszavatossági igényét kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja az Ügyfél. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania

    6.3. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 

a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem

volt felismerhető vagy
a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

6.4. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

6.5. Felhívjuk az Ügyfél figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

6.6. A szolárium krémek, csokoládék szavatossági ideje a gyártástól számított 12 hónap. A termékek szavatosságának lejárati dátuma a dobozok hátcímkéjén található. A termékek száraz hűvös helyen tárolandók!

7. Adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat

7.1. A Szolárium krém webáruház használata során rendelkezésére bocsátott személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető, valamint a futárszolgálatnak átadott kiszállításhoz szükséges információk.

A Szolgáltató, mint adatkezelő, kijelenti, hogy kötelezőnek ismeri el magára nézve a jelen adatvédelmi tájékoztató tartalmát. A Top Sunshine Bt. kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy a www.szolariumkremwebaruhaz.hu címen elérhető weboldal és Webshop működtetésével kapcsolatos adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek.

Jelen tájékoztató hatálya a www.szolariumkremwebaruhaz.hu oldal és ennek esetleges aldomainjein történő adatkezelésre terjed ki. Jelen adatvédelmi tájékoztatónk elérhető a http://www.szolariumkremwebaruhaz.hu/privacy oldalon.

7.2. Az adatkezelés jogalapja

a Top Sunshine BT. adatkezelési alapelvei összhangban vannak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénnyel (Infotv.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvénnyel, valamint az Európai Parlament és Tanács 2016. április 27-i, 2016/679 számú,a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló rndelettel („GDPR rendelet”).

A weboldalunk a fenti jogszabályok értelmében az alábbi 7.4-es pontban meghatározott célokból kezeli a webshopot használók és a szolgáltatásokat igénybe vevők, valamint a hírlevelekre feliratkozók (a továbbiakban együttesen: Felhasználók) által a megadott adatokat. A FELHASZNÁLÓ BÁRMIKOR JOGOSULT AZ ADATKEZELÉSHEZ ADOTT HOZZÁJÁRULÁST VISSZAVONNI, ILYEN ESETBEN A MEGADOTT ADATOKAT RENDSZEREINKBŐL TÖRÖLJÜK.

7.3. Az adatkezelés célja

A weboldal működése során tudomásunkra jutott adatokat a következő célokból kezeljük:

  1. a)  a www.szolariumkremwebaruhaz.hu weboldal és aloldalainak működtetése

  2. b)  Webáruház működtetése;

  3. c)  piackutatás, piaci elemzések készítése;

  4. d)  statisztikák összeállítása;

  5. e)  ajánlat készítése;

  6. f)  tájékoztatás nyújtása a Webáruház termékeiről hírlevél útján.

A regisztráció, vagy megrendelés során tudomásunkra jutott adatokat kizárólag a fent megjelölt adatkezelési célok megvalósulásának érdekében és azokhoz szükséges mértékében kezeljük!

7.4. A kezelt adatok köre:

7.4.1. A regisztráció és megrendelés során kötelezően megadott adatokat a webáruház működtetése céljából használjuk. Ilyen adatok az Ügyfél neve, e-mail címe, telefonszáma és felhasználóneve, szállítási címe, számlázási címe és a fizetés módja.

Az adatkezelés célja a webshop használatának egyszerűbbé tétele, valamint termékeink értékesítésének teljesítése.

Ezeket az adatok addig kezeljük ameddig az Ügyfél regisztrációja élőAz adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetését végző adatfeldolgozónak adja át a Szolgáltató a weboldal üzemeltetése céljából, illetőleg a posta-, vagy futárszolgálatnak a megrendelés kiszállítása céljából.

7.4.2. A szerverünk által automatikusan naplózott információkat a weboldal, illetve webáruház üzemeltetése érdekében, valamint piackutatási és statisztikai célokra használjuk.

Weboldalunk megtekintése során rögzítésre kerül az Ügyfél számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben a Felhasználó számítógépének beállításától függően a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.

Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott (aggregált) formában hasznosítjuk, szolgáltatásaink esetleges hibáinak kijavítása, minőségük javítása érdekében, valamint statisztikai célokra. Az IP-cím és a naplófájl egyes esetekben személyes adatnak minősülhet.

Az adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetését végző adatfeldolgozónak adjuk át a weboldal üzemeltetése céljából.

7.4.3. Cookie-kat a weboldal és webshop működtetése, valamint ajánlatok készítése céljából használunk.

Weboldalunkon személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor tudunk biztosítani, ha egyedileg azonosítani tudjuk Ügyfeleink szokásait, igényeit. Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas jelsorozat, melyet a szolgáltatók a felhasználók számítógépére helyeznek.

Az anonim látogató azonosító, mint jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes az Ügyfelet azonosítani, csak az Ügyfél gépének felismerésére alkalmas.

Webáruházunk az ilyen személyes adatot már tartalmazó anonim azonosítókat (cookie) a abból a célból kezeli, hogy többet tudjunk meg az Ügyfelek információhasználati szokásairól és ezáltal javítsuk szolgáltatásaink színvonalát. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. Amennyiben Ügyfelünk nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön számítógépére, az oldal használata során módja van az ilyen adatok tárolásának elutasítását választani. Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti,

de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Ügyfeleinket.

A naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében a látogatástól számított 1 évig tárolja a rendszer az adatokat.

7.4.4. Hírlevelek, marketing akciók ajánlat készítése a termékekről, tájékoztatás nyújtása céljából.

Webáruházunk regisztrált Ügyfele előzetesen, üres négyzet kijelölésével, kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb ajánlataival a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím) megkeresse.

Nem küldünk kéretlen reklámüzenetet! Az Ügyfelünk korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát töröljük nyilvántartásából és további reklámajánlattal nem keressük meg Ügyfelünket. A reklámokról le lehet iratkozni az üzenetben lévő linkre kattintva is.

Az adatkezelés jogalapja hírlevelek esetén az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok körébe tartozik a név, e-mail cím, telefonszám, dátum, időpont, korábbi megrendelésekre vonatkozó adatok.

Az adatkezelés célja reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

7.4.5. Statisztikai, valamint piackutatási és piaci elemzésre használt adatok

A tudomásunkra jutott IP-címet, a látogatás kezdő és befejező időpontját, a böngésző és az operációs rendszer típusát, valamint a szállítási címet, számlázási címet és a fizetés módját kizárólag statisztikai és piackutatási-, piacelemzési célokra használjuk.

Az említett adatokat a Webshop működése alatt kezeljük. A naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében a látogatástól számított 1 évig tárolja a rendszer az adatokat.

7.5. Tájékoztatás az adatkezelésről

Az Ügyfél kérésére - az általunk kezelt személyes - adataival kapcsolatban tájékoztatást adunk, azokat szükség esetén módosítjuk. e-mailben küldött tájékoztatáskérést csak akkor tekintjük hitelesnek, ha azt az Ügyfél a regisztráció során megadott e-mail címéről küldi.

Az Ügyfél személyes adatainak törlését, módosítását bármikor írásban kérheti. Ettől független módon törölheti magát a hírlevélre feliratkozottak listájáról, anélkül hogy regisztrációja törlésre kerülne. A hírlevélről leiratkozni levélben, e-mailben, vagy a hírlevelek alján található „Leiratkozás” link segítségével van lehetősége.

Az Ügyfél saját személyes adatainak törlési igényét e-mailben az info.szolariumkrem@gmail.com címre kérjük eljuttatni. A törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül töröljük a kért adatokat.

A Webáruházból történő megrendelés esetén a számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig őrizzük meg.

7.6. Adatfeldolgozóra vonatkozó információk

Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vehet igénybe.

Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő (Top Sunshine Bt., vagy Szolgáltató) rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Top Sunshine Bt. rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

Adatkezelő:s
Név:
Top Sunshine Bt.

Székhelye: 2060 Bicske, Móricz Zsigmond u 6/a

A tárhelyszolgáltató adatfeldolgozó adatai:

Név: Rackhost Zrt.
Székhely: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41. Postacím: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41. Cégjegyzékszám: 06-10-000489
Email: info@rackhost.hu

Futárcég részére továbbítjuk a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat:

A terméket a GLS futárszolgálat szállítja ki.

Bővebb információt itt talál: https://gls-group.eu/HU/hu/cimzetteknek-nyujtott-szolgaltatasok

Ezen szállítási mód díja bruttó 1500 Ft.

GLS csomagpont

Az online vásárlásoknál a háztól házig futárszolgálattal történő kiszállítás a legnépszerűbb, de évről évre nő a személyes átvétel aránya. A megrendelők kényelmesen és saját időbeosztásuk szerint vehetik át az árut a GLS CsomagPontokon keresztül, ahol a készpénzes fizetés biztosított.

A GLS CsomagPontok jól megközelíthető helyeken találhatók, például bevásárlóközpontokban, benzinkutakon, könyvesboltokban vagy egyéb forgalmas üzletekben. A legtöbb hosszú nyitva tartással, akár hétvégén is várja a csomagot átvenni vagy feladni kívánó ügyfeleket. GLS e-mail vagy SMS értesítőt küld a címzettnek az áru kiszállításáról. A vevő 5 munkanapon belül, bármikor átveheti a csomagot, figyelembe véve a GLS CsomagPont nyitva tartási idejét.

Ezen szállítási mód díja bruttó 990 Ft.

 

7.6.1. Jogérvényesítés

Az Ügyfél jogérvényesítési lehetőségeit az Infotv. valamint a hatályos Polgári Törvénykönyv alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) segítségét is (székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, www.naih.hu)

 

8. Felelősség

Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Webshop használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Ügyfelek által a Webshop használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.

Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

9. Szerzői jogok

9.1. A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

10. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

10.1. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

10.2. Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

10.3. Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a hatályos Polgári Törvénykönyvről szóló törvény, valamint a hatályos Polgári Perrendtartásról szóló. törvény rendelkezései szerint.

11. Vegyes rendelkezések

A Felek vitás ügyeiket békés úton próbálják meg rendezni. Jelen szerződés hatálya alá tartozó, megegyezéssel belátható időn belül nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve a Felek kikötik a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a hatásköri szabályok figyelembe vételével a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességét.

Budapest, 2020. január 14.